Zelf aan de slag om de griep te bestrijden

In deze roerige tijden waarin iedereen het heeft over de griep, en dan vooral over de mexicaanse griep, zijn veel mensen op zoek naar middelen die je immuunsysteem versterken. De vitamines zijn niet aan te slepen en half Nederland laat zich in-enten om maar niet ziek te worden. Er zijn echter al heel veel dingen die je zelf kunt doen om te voorkomen dat je ziek wordt, of als je dit wordt, om zo snel mogelijk weer beter te worden.

Kruiden worden al eeuwenlang gebruikt voor verschillende aandoeningen en ziekten. Van mijn schoonvader die klassiek homeopaat is kreeg ik de volgende info toegestuurd. Ik wil het graag met jullie delen, want ook ikzelf probeer het liever eerst op de natuurlijke manier alvorens allemaal chemische troep in te nemen.

Kruiden die met succes griep bestrijden

 • Vlier. Vlierbloesemthee is een heel goed anti-griepmiddel dat naast zijn virusdodende werking ook nog een heel verzachtend effect heeft op de slijmvliezen en voor die rede ook zeer effectief is bij longproblemen. Daarnaast heeft het ook nog zweetdrijvende eigenschappen die helpen met het verlagen van de koorts.
  Bereiding: Een thee van zetten door een kop heet water te gieten op 5 gram (2 koffielepels) bloesem en enige tijd laten trekken. Verschillende koppen per dag goed warm drinken. Medisch onderzoek heeft uitgewezen dat Vlier in staat is om zowel het Influenza A als Influenza B-virus te doden.
 • Zoethout. Ook zoethout heeft antivirale eigenschappen en bij een onderzoek met ratten die een dodelijke dosis influenza toegediend kregen bleken zij beschermd tegen de dood en ook minder longschade te hebben opgelopen.
 • Gember. Gember heeft zowel slijmoplossende als zweetdrijvende eigenschappen. Een mespuntje, of iets meer, gemberpoeder in de vlierthee gedronken versterkt de goede eigenschappen van de vlierthee. Je kunt een heerlijke zoete thee maken door eerst wat zoethout in een pannetje te koken (15 tot 30 gram per liter water) en het water op de vlierbloesems te gieten. Zo’n 5 á 10 minuten laten trekken. Dan het mespuntje gember erbij, warm drinken en eventueel lekker onder de wol! Het beste is om meerdere koppen per dag over de dag verdeeld te drinken.
 • Een half uurtje zonnen produceert tussen de 10.000 en 20.000 IE vitamine D. Ook gewoon buiten zijn geeft je toch trouwens nog enig zonlicht ook al schijnt de zon niet. Daarom is het nooit verkeerd om als gewoonte te hebben om elke dat een uurtje te gaan wandelen, ook al is het maar gewoon in een park of in een rustige wijk. Heb je niet de mogelijkheid om te zonnen dan is vitamine D3 als voedingssuplement aan te raden. 2000 IE voor kinderen per dag en 5000 tot 10.000 IE voor volwassenen.

De eeuwenoude natuurgeneeskunst thuis toegepast

 • Eet niet teveel zoetigheid en suiker. Suiker is een stof die bijdraagt tot het verzuren van het lichaam. Virussen en bacteriën gedijen het best in een zuur milieu. Wij hebben bij onszelf en onze kinderen gezien dat suiker eten altijd gemakkelijker tot verkoudheden leidde.
 • Neem voldoende rust.
 • Verlaag bij hoge koorts de koorts door af en toe koude afwassingen te doen of met natte sokken aan je bed in te kruipen. Je hebt daar 3 paar sokken voor nodig. 2 paar katoenen sokken en 1 paar wollen.
  Je maakte één paar katoenen sokken nat door ze even in ijskoud water te dompelen waar je wat azijn aan hebt toegevoegd (of citroen).

  • Je wringt ze goed uit zonder ze te warm te maken en trekt ze aan.
  • Daaroverheen trek je het tweede paar droge katoenen sokken aan.
  • Tot slot doe je de wollen sokken daaroverheen, er zorg voor dragend dat ze de andere sokken helemaal bedekken tot bovenaan toe. Ze worden vanzelf droog.
  • Indien nodig later herhalen. Hoe langer de sokken zijn, hoe beter. Zo worden het kuitwikkels. Deze eenvoudige en goedkope remedie heeft bij onze kinderen nog nooit gefaald om de koorts te doen zakken.
 • De koorts omlaag brengen is waarschijnlijk het belangrijkste want hoge koorts vraagt veel van het lichaam. Een beetje koorts kan geen kwaad en is het natuurlijke verdedigingsmechanisme van het lichaam. 3 á 4 koude afwassingen per dag (de kamer moet wel warm zijn als je dat doet) helpen ook om het zweten op gang te brengen en op die manier de koorts te verlagen. Met een vochtig gemaakte handdoek of washand, koud maar wel goed uitgeknepen zodat hij niet druipt. Snel doen en dan gauw je bed in. Het is de koude prikkel die de gewenste reactie in het lichaam veroorzaakt.
 • Eet niet als je koorts hebt, maar drink veel kruidentheeën en vruchtensap. Bij koorts raak je veel vochtkwijt en sowieso moet het lichaam zijn afvalstoffen kwijt.
 • Zorg voor een goede ontlasting eventueel met behulp van een klisma of lavement.
 • Neem een hoge dosis Vitamine C (Mag wel tot 8 gram per dag , maar wel in kleine doses over de hele dag verdeeld ingenomen, bijvoorbeeld in capsules.) Hoe natuurlijker de vitamine, des te beter. Daarom is het drinken van verse vruchtensappen ook zo gezond.
 • Een heel goed huismiddeltje is fijngehakte ui in een washandje op de borst leggen (eventueel met een kruik erop). Dit staat zelfs bekend longontstekingen te kunnen genezen.
 • Colloïdaal zilver innemen (2 koffielepels per dag) en eventueel in neus en ogen druppelen of verstuiven en inademen. Colloïdaal zilver is ook een goed preventief middel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.