Reisverslag Amerika 2015

Begin dit jaar was het eindelijk zover. Samen met Joeke-Remkus naar Amerika. Erg bijzonder, want de vliegangst die mij jarenlang in mijn greep hield heb ik eindelijk weten te overwinnen. Makkelijk was het niet, maar omdat ik zo graag wilde en de gelegenheid zich voordeed had ik zoiets van “en nu ben ik er klaar mee, ik moet hier iets mee doen”.

We hebben zo snel mogelijk de reis geboekt (zodat ik er eigenlijk niet meer onderuit kon van mezelf) en daarna heb ik me verdiept in het fenomeen vliegangst en hoe hiermee om te gaan. Mijn ouders zeiden direct dat ze wel twee weken konden oppassen dus dat was ook geregeld.

De dagen voor vertrek ging het prima, zelfs geen slapeloze nachten, maar op het vliegveld toen we zaten te wachten voordat de gate open ging kreeg ik het wel even benauwd en had ik wel heel hard weg willen rennen. Gelukkig heb ik dat niet gedaan want de vliegreis ging super. Tegenover ons zat een steward die me precies vertelde wat er ging gebeuren en wat de geluiden die we hoorden betekenden. Erg geruststellend. We hebben de hele reis geen turbulentie gehad en overal werd goed voor gezorgd. Eten, drankjes, films, we werden goed bezig gehouden. Na een vlucht van 11 uren kwamen we eindelijk aan op het vliegveld van San Francisco in het warme California.

San Francisco

San Francisco was ons beginpunt en daar hebben we twee dagen lang rond kunnen kijken. Wat een prachtige stad. De Golden Gate Bridge, Fisherman’s Warf en Lombard Street. Mooi om dit allemaal te zien. Het weerzien van Marcia, het samen ronddolen door ChinaTown, allemaal onvergetelijke momenten. Een absolute aanrader is ook Muir Woods, een redwoodbos waar hele oude en hoge bomen staan. De hoogste boom die daar staat is 79 meter hoog, erg indrukwekkend.

Na een paar dagen vertrokken we om één van de mooiste routes op deze aarde te rijden. Highway 1, van San Francisco naar Los Angeles. Een geweldige rit met aan de ene kant prachtige natuur en aan de andere kant de oceaan.

Onderweg heerlijk gegeten bij een vegetarisch restaurantje in Carmel, een dorpje waar Clint Eastwood ooit burgemeester van was. Het was een lange rit van zo’n 10 uur maar zeker de moeite waard!

Los Angeles

Om een uur of 9 ’s avonds kwamen we aan in L.A. om daar naar ons hotel te gaan in Hollywood. Nadat we hadden ingecheckt gingen we nog een hapje eten in het eetcafé naast ons hotel en bij terugkomst vertelde de hotelmedewerker dat in dit eetcafé veel opnames waren gemaakt voor de Gilmore Girls en Sex and the City. Het kwam me al zo bekend voor 😉

De volgende dag natuurlijk weer ontbeten in het eetcafé om daarna met de kaart in onze pocket richting het centrum van Hollywood te gaan en daar de beroemde Walk of Fame te lopen. We werden al vrij snel benaderd door iemand die vroeg of we mee wilden met een rondrit langs de sterren. En wat doe je als je in Hollywood bent, dan doe je dat natuurlijk! Dus in een busje met nog wat toeristen en op naar Beverly Hills.

Daar kregen we de huizen te zien van o.a. Bruno Mars, Bratt Pitt en Angelina Jolie, Sandra Bullock, Miley Cyrus, Michael Jackson, Hugh Hefner en nog vele anderen. We vingen zelfs nog een glimp op van Halle Berry die net thuis kwam in haar auto toen we voor haar huis stonden. Hoe leuk is dat?

Na lang rondslenteren konden we wel even een pauze gebruiken en waar beter uitrusten dan in de bioscoop. In ArcLight Cinema hebben we “American Sniper” gezien.

Zelf wilde ik heel graag de Venice Canals bekijken met de mooie bruggetjes die je ook in veel films en series voorbij ziet komen (o.a. The Doors, Heat, Baywatch en Californication). Venice Beach was dus onze volgende bestemming.

Na een paar dagen Los Angeles werd het tijd om richting Scottsdale, Arizona te gaan om de Mendlick familie (het gastgezin waar Joeke-Remkus een jaar lang bij heeft gewoond in 1990) op te zoeken die daar voor een paar weken in hun vakantiehuis zaten. In 1995 zijn we ook samen naar Amerika geweest en hebben we grotendeels onze tijd doorgebracht bij de Mendlicks dus het was fijn om ze weer terug te zien. Na 20 jaar!!Pff, wat voel ik me nu oud 🙂 . We hebben samen een autoshow bezocht en vooral veel bijgepraat.

Mike & Sharon
Mike & Sharon

Grand Canyon & Las Vegas

Na twee dagen Scottsdale vertrokken we richting Grand Canyon National Park. Om er te komen was het een paar uren rijden in the middle of nowhere, maar dat had ook wel weer wat. Je moet er alleen niet aan denken dat je daar autopech krijgt ofzo… De Grand Canyon was overweldigend, wat een spectaculair uitzicht. Je voelt je zo klein als je daar staat…

Nadat we dit gezien hadden zijn we verder gereden naar Las Vegas want ook dat moet je natuurlijk een keer gezien hebben. De nagebouwde steden, de gokautomaten en al die verlichting, ook dat was indrukwekkend en mooi om een keer mee te maken. De watershow voor het Bellagio Hotel was prachtig , iets wat ik iedereen kan aanraden die een keer van plan is om naar Las Vegas te gaan. Eén avond/nacht Las Vegas was voor ons wel genoeg. Het is leuk om een keer mee te maken maar het hoeft voor ons niet weer.

Het was inmiddels tijd om weer richting Scottsdale te rijden (het uiteindelijke doel van deze vakantie) omdat het 3-daagse WordPress gerelateerde evenement PressNomics waar Joeke-Remkus naar toe ging de dag erna zou beginnen. Gelukkig was voor deze trip geregeld dat ik als vrijwilliger aan de slag kon zodat ik me niet zou hoeven te vervelen. Achteraf gezien zou dit ook wel meegevallen zijn aangezien er veel interessante lezingen werden gehouden en er een leuke groep mensen aanwezig was. Het heeft er in ieder geval voor gezorgd dat ik me ook ben gaan interesseren voor WordPress en zelfs na onze vakantie ben begonnen met een cursus Webdesign waar ik al leuke dingen mee kan doen.

De derde dag van het evenement bestond uit een golf toernooi waar Joeke-Remkus een balletje heeft kunnen slaan. Ik was door Melanie (een vroegere vriendin van J.R. die een paar jaar terug een week bij ons in Nederland is geweest) uitgenodigd om een dag met haar te relaxen in een Spa waar we een heerlijke massage van anderhalf uur kregen en een manicure/pedicure. Zo lief…. Zij en haar man vlogen wel vaker vanuit Kansas naar Scottsdale om te gaan golfen en toen ze hoorden dat wij kwamen besloten ze om dat weekend te boeken zodat we elkaar eindelijk weer konden ontmoeten. Het was als vanouds gezellig en na een lange avond en korte nacht moesten we de volgende ochtend richting L.A. voor een laatste nacht in Amerika om de dag daarna weer op het vliegtuig richting Nederland te stappen.

Het was een reis om nooit te vergeten, en ik hoop dat we hem binnenkort nog eens kunnen maken maar dan samen met de kinderen.

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.